Puthjet e përjetshme

Disa nga pikturat më të bukura të dashurisë

(konica.al)- Puthja ka qënë gjithmonë shprehja më e bukur e dashurisë, e ndjenjave tona. Puthjet i japin kuptim jëtës sonë por edhe disa nga veprave më të mëdha artistike.

Në disa gjini artistike puthja ka qënë ndër shekuj frymëzimi më i bukur. Piktorë botërorë, nga ata klasikët e deri te ditët e sotme, kanë sjelljet puthjen mjeshtërisht në punimet e tyre. Në ju publikojme sot disa nga pikturat, ku puthja ka folur më bukur se kurrë, me gjuhën e artit.

Gustav Klimt

Francesco Hayez

Magritte

Munch

Picasso

Romeo dhe Juliet – Frank Dicksee

Frederic Leighton