Studim/ Pini tre kafe në ditë, do jetoni më gjatë

Tashmë është e vërtetuar në sajë të studimeve të shumta se konsumimi i tre filxhanëve kafe në ditë mban larg mjekun. Në këtë studim u përfshinë më shumë se gjysmë milioni njerëz në disa vende të Europës, duke treguar se ata që konsumonin shumë kafeinë kanë jetë më të gjatë.

Për studiuesit kjo është analiza më e madhe që kanë bërë ndonjëherë. “Konsumimi i lartë i kafeinës bën që rreziku juaj ndaj vdekjes të jetë më i ulët, pavarësisht sëmundjeve të qarkullimit të gjakut dhe të tretjes”, është shprehur Marc Gunter, një ndër ekspertët e studimit.