Zbuloni cili është kombi më përtac në Evropë

Sipas një hulumtimi të kryer nga ‘Ladbrokes’, 78 përqind e bullgarëve nuk ushtrojnë asnjëherë, shkruan “Daily Mail”.

Ndërsa më aktivët mësohet se janë suedezët.

“Bullgarët përveçse janë një nga popujt më të trashë dhe më përtacë në Evropë, gjithashtu  kryejnë shumë pak aktivitete fizike”, thotë Jessica Bridge nga Ladbrokes.

Pas Bullgarisë në listë renditen: Malta me 75%, Portugalia 64%, Rumania 60%, Italia 60%, Greqia 59%, Qipro 54%, Polonia 52%, Lituania 46%, Spanja 44%, Hungaria 44%, Franca 42%, Sllovakia 41%, Letonia 39%, Estonia 36%, Britania e Madhe 35%, Çekia 35%, Irlanda 34%, Belgjika 31%, Kroacia 29%, Holanda 29%, Gjermania 29%, Luksemburgu 29%, Austria 27%, Sllovenia 22%, Finlanda 15%, Danimarka 14% dhe Suedia 9%.