Zjarret/ Deputeti i PD-së falenderon Greqinë për ndihmën

Deputeti i PD-së, Tritan Shehu në një status në facebook, ka falënderuar Greqinë për ndihmën që ajo dha në shuarjen e zjarreve në Jug të vendit.

Sipas Shehut nga sot, Dropulli është më i qetë.

STATUSI

ZJARRET, SOT DROPULLI, ZONA ME PROBLEMATIKE E QARKUT TE GJIROKASTRES U ZGJUA ME QETE!

U kaluan dite shume te veshtira me demtime  e pasoja te medha aty, por qe me ne fund duket qe u kalua me e keqja.

Kapacitetet teknike e logjistike tonat u demostruan edhe nje here qe jane shume larg nevojave e kerkesave per te perballuar te tilla katastrofa, qofte edhe te kufizuara keto.

QEVERIA NE VEND QE TE SHPENZOJE QINDRA MILIONA NE KONCESIONE SHTERPE E KORRUPTIVE, DUHET TE PREGATISE INFRATSRUKTUREN PERKATESE PER TE PERBALLUAR FATKEQESITE E TILLA APO ME TE RENDA-KJO ESHTE DETYRA E SHTETIT!

Nga ana tjeter spikaten tre elemente qe ishin thelbesore ne dominimin e zjarreve aty:

1-Gadishmeria njerezore e puna e lavderueshme e personelit zjarrfikes te Qarkut, ushtarakeve, se bashku me strukturat e tjera aty, pavaresisht mungesave thelbesore.

2-Ndihma e dhene nga organet lokale si dhe nga vete qytetaret, perfshi edhe ata te ardhur keto dite per te kaluar pushimet.

3- Ndihma e mbeshtetja e cmuar e arritur nga strukturat perkatese te Greqise, tokesore edhe ajrore keto, qe luajten nje rol te rendesishem ne dominimin e situates, qofte nepermjet mjeteve, eksperiences apo mobilizimit njerrezor te tyre te treguar.

I TAKON TASHTI STRUKTURAVE SHTETERORE ATY TE HETOJNE PER SHKAKUN E ZJARREVE, DENIMIN E FAJTOREVE KUSHDO QOFSHIN KETA.