Do të ndalohet hyrja në Schengen për ata që migrojnë ilegalisht

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka pritur në takim përfaqësuesen e posaçme të BE-së në Kosovë, Natalia Apostolova.

Me këtë rast, ministrja Hoxha e njoftoi shefen e Zyrës së BE-së në Prishtinë për vizionin e saj dhe të Qeverisë së Kosovës për të udhëhequr me procesin e integrimit evropian, përkatësisht zbatimin e Marrëvesjes për Stabilizim Asocim, bën të ditur kumtesa ministrore.

Në këtë takim, bashëbiseduesit u bën thirrjë qytetarëve të Kosovës që të mos bien pre e dezinformatave për të migruar në mënyrë të parregullt sepse është plotësisht e konfirmuar se nuk ka azil në BE për qytetarët nga Kosova, pasiqë Kosova është vend i sigurt i origjinës dhe qytetarëve të saj nuk u njihet e drejta e azilit në shtetet anëtare të BE-së.

Ndërsa, në rast të ndonjë kalimi eventual, organet e sigurisë të cilitdo nga kufinjtë e zonës Schengen do të marrin masa ligjore për kalim të parregullt të kufirit. Ndërsa, përpos shpenzimeve materiale atyre do tu ndalohet edhe hyrja në Schengen për vite të tëra.