Ekonomisti serb propozon që Serbia dhe Kosova të hyjnë përnjëherë në BE

Ekonomisti serb Lubomir Maxhar ka vlerësuar se ndaj Kosovës udhëheqja aktuale e Serbisë është më fleksibilite sesa ajo paraprake.

Ai, në kuadër të dialogut ndër serb për Kosovën, ka thënë se mund të bëhen kompromise edhe atje nuk ka mundësi.

“Një zot e çfarë do të arrihet nëse fitohet diçka e rëndësishme”, ka thënë ai, duke shtuar se në bisedime duhet kërkuar eksterritorialitet për kishat dhe manastiret ortodokse.

Maxhar mendon se Kosova mund të bëhet mjet për bashkëngjitje më të shpejtë në Bashkimin Europian nëse do të propozohej që Serbia dhe Kosova të hyjnë përnjëherë në BE.

“Ky do të ishte sukses, me gjasë do të nisesha si qytetar i Jugosllavisë”, ka thënë Maxhar, duke theksuar se në këtë rast edhe Prizreni do të mund të shkonte me po këtë lehtësi drejt Kragujevcit e Kralevës.