Historike! Shkencëtarët krijojnë antitrupin që shkatërron HIV-in

Sipas shkencëtarëve, antivirusi është krijuar për të sulmuar tri pjesë kritike të virusit, duke e bërë më të vështirë për HIV-in t’i rezistojë efekteve shkatërruese të tij.

Ky zbulim historik ka ardhur si bashkëpunim midis Institutit Amerikan të Shëndetit në dhe kompanisë farmaceutike ‘Sanofi’.

Shoqata Ndërkombëtare e SIDA-s tha se ky ishte një “lajm emocionues”.

Eksperimentet e para me njerëzit do të fillojnë në vitin 2018 për të parë nëse ai mund të parandalojë ose trajtojë infeksionin.

Trupat pritet të luftojnë HIV –in falë aftësisë së pabesueshme të virusit për të ndryshuar pamjen.