Kadare merr çmimin ‘Nonino 2018’

Ismail Kadare është nderuar me një çmim të rëndësishëm ndërkombëtar, siç është ‘Nonino 2018’ në Itali.

Motivacioni i këtij çmimi për Kadaren është ‘Shkrimtar i dashuruar dhe kritik me popullin e tij’.

Mësohet se ky çmim në Udine të Italisë u është dhënë dy personazheve bashkëkohorë, shkrimtarit Kadare dhe filozofit italian Giorgio Agamben.

‘Nonino 2018’ është dhënë nga një juri e autorizuar nga ‘Nobel’. Ndërkohë, ceremonia e dhënies së çmimeve do të zhvillohet në Ronchi di Percoto në Udine, më 27 janar.