Rex Tillerson mesazh urimi për Kosovën

Sekretari amerikan i Shtetit, Rex Tillerson ka bërë mesazh urimi për Kosovën për 10-vjetorin e Pavarësisë.

“SHBA vazhdon të mbështesë qytetarët kosovarë, ndërkohë që ata punojnë për të forcuar institucionet demokratike dhe multietnike, rritjen e ekonomisë dhe vendosjen e rregullit të ligjit në rrugën për integrimin ndërkombëtar,” shkruhet në mesazh.

Mesazhi i plotë

Në emër të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, unë përgëzoj Kosovën dhe popullin e saj për 10-vjetorin e Pavarësisë.

Në një dekadë që nga arritja e kësaj dite, Kosova ka treguar vendosmëri në maturimin si shtet demokrat dhe i qëndrueshëm.

SHBA vazhdon të mbështesë qytetarët kosovarë, ndërkohë që ata punojnë për të forcuar institucionet demokratike dhe multietnike, rritjen e ekonomisë dhe vendosjen e rregullit të ligjit në rrugën për integrimin ndërkombëtar.

I uroj popullit të Kosovës një të ardhme të mbushur me paqe e prosperitet.