Në Maqedoni do “flitet” edhe shqip/ Miratohet ligji për përdorimin e gjuhëve

Në mesin e një seance të tensionuar deputetët e Maqedonisë, kanë miratuar ligjin për përdorimin e gjuhëve, me 64 vota pro dhe asnjë kundër. Ndërkohë nga ana tjetër nuk janë shqyrtuar aspak amendamentet e VMRO-DPMNE-së.

Një tension mes deputetëve të opozitës, i ka paraprirë votimit, që u ngrit deri në një zënkë mes Nikolla Gruevskit dhe kryeparlamentarit shqiptar të Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi.

Ish-udhëheqësi i VMRO-së dhe deputet aktual i kësaj partie është ngritur nga vendi i tij dhe së bashku me deputetët e tjerë është drejtuar te Talat Xhaferi për t’i thënë se kërkojnë shqyrtimin e amendamenteve, pasi Xhaferi hapi diskutimin për ligjin për gjuhën.

Gruevski është kapur nga pamjet teksa e ka lagur me një gotë uji kryeparlamentarin. I ndodhur nën këtë trysni, Xhaferi kërkoi 15 minuta pushim e doli nga salla, moment kur Gruevski ka tentuar ta sulmojë edhe fizikisht, por pa mundur për shkak të ndërhyrjes së sigurimit të Kuvendit.