5 Rastet kur Çiftet Zgjedhin Vetë të Qëndrojnë në Një Martesë të Palumtur…

Nuk është e përsosura, por mund të jetë më mirë se divorci.

Ju i dëgjoni ato gjatë gjithë kohës.

Ka një dallim të madh midis një martese të palumtur dhe një martese të pashëndetshme.

Ju mund të menaxhoni një martesë të pakënaqur të palumtur, sepse puna është për ju. Një martesë e pashëndetshme është më e ndërlikuar, veçanërisht nëse ekziston varësia, abuzimi ose sëmundja mendore.

Nëse jeni një person që ka sfida me cilëndo prej këtyre treve, juve ju takon të merrni vendimin për të kërkuar ndihmë, mbështetje dhe nëse është e nevojshme, trajtim.

Nëse është bashkëshorti juaj, ndonjëherë është një përvojë e kotë për të besuar se mund të ballafaqoheni me demonët e dikujt tjetër. Nuk është puna jote. Është e partnerit tuaj.

Në fund të fundit, kushdo që ka demonët, duhet t’i marrë ato me vete.

Këtu janë 5 arsyet që mund të qëndroni në një martesë të palumtur:

Ju keni siguri financiare!

Nëse ju dhe partneri juaj vlerësoni vlerën financiare mbi gjithçka tjetër dhe nuk mund të imagjinoni ndarjen ose reduktimin e llogarive, ju mund të zgjidhni të mbani statusquo në marrëdhënien tuaj.

Ju e shihni të kaluar mungesën e dashurisë në marrëdhënien tuaj, sepse e vlerësoni mirëqenien financiare që ju ofron mbi të gjitha.

Në këtë rast, paraja e blen “lumturinë”.

Ju mendoni se fëmijët janë më mirë me ju të dy bashkë!

Nëse është marrëdhënie jo e shëndetshme, lutemi ta rishikoni këtë në thellësi.

Nëse është e palumtur – nuk po tregoni përbuzje apo abuzim, por në vend të kësaj jeni të ngecur qetësisht dhe në këtë rast mund të zgjidhni të qëndroni.

Dijeni se jeni rol modelues i sjelljes për familjen tuaj. Fëmijët tuaj do ta mësojnë këtë dhe pa dyshim do ta kërkojnë në partnerë të ardhshëm atë që kanë mësuar nga shtëpia e tyre.

Dhe, ndoshta në mënyrë të pandërgjegjshme, nuk dëshiron të jesh ai prind i vetëm dhe të ndahesh nga shoqëria e zgjeruar. Përvetësojeni këtë dhe pastaj merrni vendimin që vendosni të mbeteni të martuar.

Jo vetëm që pranojeni këtë vendim por përqafojeni atë, pa zemërim ose pakënaqësi. Denigrimi dhe përbuzja e bashkëshortit nuk lejohet. Asnjëherë.

Divorci është jashtë “radarëve të tu”!

Ndoshta ju jeni rritur në një mjedis ku feja ose vlerat familjare diktonin se divorci ishte i papranueshëm.

Ose jeni martuar më parë dhe nuk doni një varg martesash dhe divorcesh nën emrin tuaj. Ka shumë njerëz që kanë frikë nga divorci për shkak të perspektivave të tyre gjatë gjithë jetës.

Stigma e divorcit është ende e gjallë dhe e mirë në shekullin e 21-të, dhe ju nuk dëshironi të jeni çift “ai”. Shumë njerëz lidhin fundin e një martese me të qenit një frikacak ose një dështak.

Nëse kjo është një anatemë për ju – një parim i pashprehur në të cilin ju i përshkruani – atëherë duhet të qëndroni në martesën tuaj.

Ndoshta prioritetet tuaja janë të martesës mbi të gjitha dhe marrëdhënia juaj ka nevojë vetëm për një shtresë të freskët të bojës.

Nëse bëni disa “rregullime” të vogla tek-tuk, ju duhet të qëndroni në martesë, sepse aspektet e tjera të marrëdhënieve janë shumë më të mëdha se shqetësimet e vogla.

Megjithatë, nëse ka abuzim të çdo lloji: emocional, fizik, seksual ose substancë, kërkoni udhëzime profesionale.

Ju besoni se është një prind i mirë!

Këtë e dëgjojmë gjatë gjithë kohës.

Janë pyetur çiftet që kanë qenë të martuar 40 vjet, ato që kanë kaluar së bashku 27 vjet dhe çiftet me 18 vite martesë, dhe shpesh merret e njëjta përgjigje: “Cila është e vetmja gjë (nëse duhet të zgjedhësh) që vlen më së shumti tek bashkëshorti yt? ”

Dhe 8 nga 10 prej tyre thonë: “Ai / ajo është një baba / nënë e mirë”.

Dhe zbulimi fiziologjik në fytyrat e tyre ilustron origjinalitetin e tyre. Një freski shfaqet mbi fytyrat e tyre, një admirim dhe respekt.

Nëse jeni edhe ju kështu, vlerësoni se keni një bashkëprindër të devotshëm pastaj konsideroni divorcin.

Keni vlera të ngjashme me njëri-tjetrin!

Kur ju dhe bashkëshorti juaj e vlerësoni besimin, dashurinë, mirësinë, besnikërinë, angazhimin, llogaridhënien, ndershmërinë, përkushtimin ndaj familjes, komunikimin, respektin dhe mirënjohjen, ju duhet të qëndroni në martesën tuaj.

Kët0 shembuj të vlerave të përbashkëta mund të anashkalojnë shumë mirë problemet e tjera në çift.

Duhet të martohesh me atë që është miku yt më i ngushtë dhe më i mirë.