E pabesueshme! Ky është qyteti i Shqipërisë që mban rekord për femra beqare

Mesatarja e femrave beqare sipas matjeve të INSTAT është rreth 23.1 për qind në shkallë vendi. Çuditërisht vendin e parë e zë Tirana.

Mirëpo, numri i meshkujve beqarë është shumë herë më i madh: rreth 32 për qind në të gjithë Shqipërinë dhe vendin e parë e zë Dibra.

Më poshtë gjeni shpërndarjen, sipas hartave:

Harta e femrave beqare:

Tiranë – 27.2 për qind;

Durrës – 22.6 për qind;

Vlorë – 20.3 për qind;

Korçë – 18.3 për qind;

Lezhë – 25.1 për qind;

Shkodër – 24.2 për qind;

Elbasan – 22.6 për qind;

Dibër – 24.9 për qind.

Harta e meshkujve beqarë:

Tiranë – 33.9 për qind;

Durrës – 31.5 për qind;

Vlorë – 29.9 për qind;

Korçë – 29.0 për qind;

Lezhë -33.1 për qind;

Shkodër – 32.8 për qind;

Elbasan – 32.5 për qind;

Dibër – 35.4 për qind.