Kotzias flet për marrëveshjen me Shqipërinë: Jemi në një proces…

Pas arritjes së marrëveshjes me Maqedoninë, Ministri i Jashtëm i Greqisë, Niko Kotzas, ka reaguar duke thënë se është shpresë plotë që një gjë e tillë të arrihet shumë shpejt dhe më Shqipërinë.

Kotzias përmendi paktin detar, përmbajtjen e teksteve shkollore, por për çështjen çame tha se nuk ka qenë pjesë e bisedimeve.

“Diplomacia është një detyrë për të zgjidhur problemet. Jemi në një proces për të zgjidhur çështjet që kanë mbetur pezull me Shqipërinë për 30 deri në 80 vitet e fundit. Para se të shkoj me pushime, do t’i kem zgjidhur këto probleme, në të kundërt nuk ka pushime për mua. Tani që po dalim nga kriza ekonomike, ne besojmë se stabiliteti në Ballkan mund të na ndihmojë të zhvillohemi së bashku“, ka thënë ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Kotzias.