Nëse Ende Nuk Besoni në Dashuri, Ky Çift Përfundimisht Do t’ju Mahnisë!

Kur dëgjojmë tregime magjepsëse për dashurinë, shumë prej nesh psherëtijnë dhe thonë, “Kjo është diçka që mund të ndodhë vetëm në filma”, sepse shumica e deklaratave të mëdha të dashurisë nuk janë zakonisht një gjë e përditshme.

Heroi i këtij artikulli ka dëshmuar me veprimin e tij të bukur e të patrembur që ka një vend për dashuri të vërtetë në këtë botë.

Ne duam të ndajmë me ju këtë histori të mahnitshme dhe të vërtetë që zbulon sekretin e dashurisë së pafundme.

Si filloi

Historia e dashurisë midis Pradyumna Kumar Mahanandia dhe Charlotte Von Schedvin filloi rrugëtimin përpara takimit të tyre të parë.

Në Indi, ku Pradyumna ka lindur, familjet janë mësuar të vizitojnë një astrolog kur lind një fëmijë.

Astrologu parashikoi se, pavarësisht traditës, fëmija do të martohej me një aristokrat nga një vend i largët i lindur nën shenjën e Demit, që ishte në gjendje të luante flaut dhe kishte një sasi të madhe toke pyjore.

Takimi i tyre

Pradyumna pati një fëmijëri të vështirë pasi i përkiste kastës më të ulët të të paprekshmëve shoqërisë indiane.

(Kushtetuta e Indisë e ka ndaluar tashmë, por më parë ka ekzistuar me ligj praktika e paprekshmërisë – në të cilën anëtarët e kastave më të larta të Indisë nuk do të prekin asgjë që kishte ardhur në kontakt fizik me Dalitët, kasta më e ulët e shoqërisë).

“Unë u trajtova më keq se qentë dhe kafshët.” Pradyumna kujton: “Kur kaloja para një tempulli, njerëzit më hidhnin gurë”.

Gjatë rinisë së tij, Pradyumna vizatonte portrete në rrugët e Delhi ku u takua me Charlotte Von Schedvin, një turiste suedeze. Ai kujtoi parashikimin e tij menjëherë dhe filloi të bënte pyetje gjatë punimit të portretit të saj.

-Cila ishte shenja e saj e zodiakut? Demi.

-A luan në flaut? Po, flaut dhe piano.

Gjithashtu doli se familja e saj kishte në pronësi toka pyjore. Kjo pjesë e parashikimit doli gjithashtu të jetë e vërtetë.

“Gjithçka përshtatet,” tha Pradyumna, “ju duhet të jeni gruaja ime”.

Pas kësaj, çifti u përfshi në një lidhje romantike dhe së shpejti u martua në fshatin Pradyumna në përputhje me traditën lokale.

Ndarja

Kjo histori nuk do të kishte qenë kaq e bukur nëse nuk do të kishte ndarje.

Charlotte duhej të kthehej në Suedi. Pradyumna i premtoi se do të bashkohet me të atje sa më shpejt që të jetë e mundur.

Bashkëshortët jetuan veçmas për 16 muaj dhe i shkronin letra njëri-tjetrit.

Pradyumna kuptoi se nuk mund të jetonte më pa të dashurën e tij.. Ai shiti të gjitha pasuritë e tij, por ende nuk ishte e mjaftueshme për të blerë një biletë avioni.

Ai përfundoi duke blerë një biçikletë të përdorur për 60 rupi, u përshëndet me familjen e tij dhe u nis për rrugë me 200 rupi në xhepin e tij.

Rruga

Udhëtimi i tij filloi më 22 janar 1977. Do të ishin 5 muaj të gjatë udhëtimi përpara tij.

Pradyumna kryente 72 kilometra çdo ditë. Kur arriti në Suedi, ai kishte bërë mbi 9.656 kilometra.

“Unë isha shumë i lodhur. Këmbët e mia dhembnin, por dëshira ime për të parë Charlotte-n më shtyu përpara. Arti im më shpëtoi, vizatoja portrete njerëzish që më paguanin me para, ushqim ose një vend për të fjetur natën”.

Gjatë këtyre kohërave, shumë vende nuk kërkuan viza për hyrje, gjë që e bënte më të lehtë udhëtimin e tij, por kur ai arriti në Suedi, emigracioni nuk pranoi që Pradyumna të lihej në vend.

Autoritetet nuk e besonin historinë e tij, ata mendonin se ishte shumë e jashtëzakonshme. Por sapo e thirrën Charlotte, ata kuptuan se historia e tij ishte e vërtetë dhe e lejuan të kalonte.

Pradyumna më vonë u pyet nëse ishte e mundur  që njerëzit e varfër të emigronin duke bërë të njëjtin udhëtim në ditët e sotme, ai u përgjigj:

“Po. Nëse e doni me të vërtetë, gjithçka bëhet e mundur. Natyrisht, një udhëtim i tillë është më i vështirë tani, por është ende e mundur. Frika dhe dyshimet janë armiqtë tanë kryesorë. Janë ato që e bëjnë jetën tonë më të komplikuar”.

Ritakimi

Pradyumna arriti në Boras më 28 maj 1977, dhe më në fund u takua me Charlotte pasi u nda prej saj për 2 vite të gjata.

“Nuk mund të flisnim. Ne vetëm qanim në përqafimin e njëri-tjetrit. ”

Për hir të lumturisë së Charlotës, prindërit e saj harruan rregullat që nuk lejonin që fisnikëria të martohej me njerëz me lëkurë të errët. Çifti u martua sërish në vitin 1979, në përputhje me ligjet suedeze.

Pas 40 viteve

Që nga momenti i ribashkimit të tyre, kanë kaluar më shumë se 40 vjet.

Përkundër kësaj periudhe të gjatë, Pradyumna thotë se ende nuk mund ta besojë lumturinë e tij. Ai dyshon nëse ai do të ishte i aftë për të pushtuar zemrën e Charlotte në kohët e tanishme kur njerëzit nga e gjithë bota mund të qëndrojnë të lidhur nëpërmjet internetit.

Por Pradyumna kurrë nuk dyshon për një gjë: “Fati juaj është diçka që bëni me duart tuaja”.

Kur u pyetën për sekretin e dashurisë së tyre, çifti thotë se nuk ka ndonjë sekret. Gjëja kryesore është të jesh i sinqertë, ta kuptojmë njëri-tjetrin dhe ta respektojmë njëri-tjetrin.

Kjo histori e vërtetë e fuqisë së dashurisë është një shembull i bukur se sa e mundur çdo gjë mund të jetë kur dy njerëz bien në dashuri.

Nëse dikush është i dashuruar dhe ka një qëllim, nuk ka asnjë pengesë që mund ta pengojë atë nga rruga e tij.

Mungesa e parave, distancës, paragjykimit dhe çdo gjëje tjetër që qëndron në rrugë midis dy njerëzve në dashuri, shihen vetëm si pengesa të vogla.