MENU
klinika
Mësojini...

Kancerogjenët e zakonshëm që duhet të njihni patjetër!

Përgjigjen mjekët

Teprica e qelizave të gjakut, sa e rrezikshme është?

Çfarë është Polititemia Vera? Policitemia vera (PV) është një kancer në gjak që fillon në...

Historia e Pamelës dhe Patricias

Këto binjake edhe sëmundjen e zemrës e kishin të njëjtë!

Si binjake  identikë, tingëllojnë njësoj dhe madje kanë të njëjtat sjellje, Patricia dhe Pamela janë...

Ka një arsye...

Pse ndihem i sëmurë shumë kohë pasi kam kaluar COVID?

Ka kaluar gati një vit që kur Davidi, 38 vjec, u sëmur për herë të...

Përgjigjet optimiste të ekspertëve

Si do të ndihmojë teknologjia e Covid-19 për të luftuar kancerin

Teknologjia e ARN-së mesazhere (mARN) e përdorur në vaksinat Moderna dhe Pfizer kundër Covid-19 mund...

Variantet e reja të COVID-19

Testet dhe vaksinat mund të kenë nevojë për modifikim!

Shfaqja e varianteve të reja SARS-CoV-2 mund të kërkojë një “bosht mbështetës” të shpejtë nga...

Studimi

Në zorrën njerëzore jetojnë 140,000 viruse!

Studiuesit kanë identifikuar më shumë se 140,000 viruse që jetojnë në zorrën njerëzore, përfshirë gjysmën...

Studimi

Të mërzitur? Ndryshoni mënyrën sesi flini

Një rutinë e qëndrueshme e gjumit mund të bëjë më shumë sesa të ju thjesht...

Si e shpjegojnë ekspertët?

Urthi kronik rrit shanset për kanceret e laringut dhe ezofagut

Njerëzit me urth kronik mund të përballen me rreziqe në rritje të disa llojeve të...

Shenjat alarmuese

Si ta kuptojmë nëse nuk kemi mjaftueshëm oksigjen në gjak?

Kur trupi ynë nuk ka oksigjen të mjaftueshëm kemi të bëjmë me hipoksemi (hypoxemia). Hipoksemia...

Ndërlikimet

Cikli menstrual i çrregullt: Kur duhet të shqetësoheni?

Periudhat menstrualetë  parregullta janë normale në shumicën e rasteve dhe mund të bëhen të rregullta...

Si t'i parandalojmë ato

Çfarë shkakton rrudha tek adoleshentët?

Vitet e adoleshencës janë plot sfida dhe ndryshime. Përveç trajtimit të stresit në rritje në...

Reklama