MENU
klinika

Këshilla

Qëndrimi në zyrë, si të luftoni dhimbjet e shpinës

29.08.2018 - 17:58

Qëndrimi i trupit në punë është shumë i rëndësishëm për shëndetin tuaj! 

Edhe nëse merrni një seancë stërvitore prej 30 minutash në ditë, kjo mund të mos jetë e mjaftueshme për të ndrequr të gjitha dëmtimet që keni qëndruar ulur.

Një mënyrë jetese e përgjithshme e ulur lidhet me:

  1. Diabetin;
  2. Sëmundjet kardiovaskulare;
  3. Kancere;
  4. Vdekjen e parakohshme.

Sipas një paneli të ekspertëve britanikë të shëndetit, punëtorët që qëndrojnë në zyrë ulur duhet të gjejnë mënyra për të lëvizur.

Për ta bërë më të lehtë, ata sugjerojnë nisjen me ushtrime dhe të bëni shpesh pushime duke kryer ushtrime të tjera.

Më shumë ide për të lëvizur:

• Dy herë në ditë, ngrihuni dhe bëni një sërë shtrirjesh që synojnë qafën, shpatullat, kurrizin dhe këmbët.
• Përdorni çdo pushim kafeje për të bërë një shëtitje të shpejtë nëpër zyrë ose përreth ndërtesës.

 

Redaktoi: M.D