MENU
klinika

Fotot

Thagmat e komunizmit në shënimet e Dritëroit

22.08.2018 - 14:46

Blloku shenjon në faqen e parë “ Shënime , 1988-1990”.

I ruajtur , së bashku me blloqe të tjera të vogla : shënimet e gazetarit , shënime udhëtimesh , ngjarje për tregime, aforizma e thënie ( syresh mjaft të guximshme për t’u shkruajtur e ruajtur,) shënime me kuriozitete nga shtypi ndërkombëtar apo lajmet e Atsh etj :

 

“Pula e detit “

Ishte ndaluar të mbaje në fshat pula e gjela deti. Njëri e mbante fshehurazi . E mori vesh kryetari i këshillit dhe shkoi me dy-tre veta për t’ia hequr .

-Është klloçkë . Është mbi vezë!-tha i zoti i shtëpisë.

-Therre ! S’duhet ta mbash .
Donte s’donte e therri në sy të tyre dhe e hodhi , pasi klloçka nuk hahet .

( Gegë Gjoka -Troshan , Lezhë)

Marrë nga profili i Elona Agollit