MENU
klinika

Nga Jani Prifti

Arbëreshet rikthehen në Himarë: Kjo është toka e të parëve tanë

18.09.2018 - 10:04

Një grup të rinjsh arbëreshë, kanë udhëtuar nga ‘Piano degli Albanesi’ nga Siçilia në Himarë.

Ata kanë ardhur me një mision. Për të parë nga afër tokën që të parët e tyre braktisën pas pushtimit osman dhe u shpërngulën në Itali.

Këtë foto e ka publikuar Jani Prifti në rrjetin e tij social, ku tregon këtë grup të rinjsh që puthin tokën e Himarës.

Mikut tim Maksim Rapo i them, se këta nga Piana Degli Albanesi u kthyen mbas gati 600 vjetësh në vendlindjen e të parëve,dhe shkruajtën……..në faqen e tyre…

Arbëreshët ka Hora puthjën dheun e të parëvet të tyre ,Himarë!!!

Hora Arbëreshëve/Piana Degli Albanesi u stis më 30 gusht të vitit 1488 ka një grup Shqipëtarësh ka Himara’-shkruan Prifti.