MENU
klinika

Thënie nga Vincent Van Gogh

‘Dashuria e bën njeriun më të qetë për shumë gjëra’

04.09.2018 - 20:48

Dashuria është e përjetshme – aspekti mund të ndryshojë, por jo esenca.

Ekziston dallimi i njejtë tek një person para dhe pasi të dashurohet, ashtu sikur një llamb e fikur dhe një që është e ndezur.

Llamba ishte aty dhe ishte një llamb e mirë, por tani shpërndan edhe dritë dhe ky është funksioni real i saj.

Edhe dashuria e bën njeriun më të qetë për shumë gjëra, e në këtë mënyrë, dikush bëhet më i përshtatshëm për punën e vet.

– Vincent Van Gogh