MENU
klinika

Me siguri këtë nuk e dinit!

Do të dobësohesh? Zbulo këtë sekret!

12.09.2018 - 17:57

Zgjedhjet që bëni çdo ditë, të mëdha dhe të vogla, ndikojnë në peshën dhe shëndetin tuaj.

Për shembull, a merrni kafenë dhe një kruasant për mëngjes apo zgjidhni kos me fruta të freskëta?

Kuptimi se pse bëni zgjedhjet që bëni dhe si t’i përmirësoni këto zgjedhje janë hapa të rëndësishëm për humbjen e peshës.

Gama e ushqimeve të shpejta është e madhe, në krahasim me zgjedhjet ushqyese.

Mos mbani torta në shtëpi dhe gjithmonë mbani fruta të freskëta në banak. Gjithashtu, kufizoni zgjedhjet tuaja.

Krijo menunë e dietës nga një listë e menduar me kujdes, duke përdorur shumëllojshmërinë më të madhe të drithërave dhe perimeve me pak yndyrë, si dhe shumëllojshmërinë më të vogël të ushqimeve të sheqerit me yndyrë të lartë.

Marrja e vendimeve përdor të njëjtat resurse të trurit që ju tërhiqni për vetëkontroll. Para-planifikoni çdo vakt në mënyrë që të zvogëloni sasinë e tundimit me të cilin përballeni.

Por këtu është një surprizë!

Mos i eliminoni të gjitha favoritet. Kjo për shkak se gjithmonë ndjenja e privuar mund të ushqejë dëshirën tuaj për ushqim jo të shëndetshëm.

Personat që janë mbipeshë duhet të hanë shpesh, por nga pak.