MENU
klinika

Me kujdes!

Foshnja acarim lëkure? Ti si prind bëj këtë

10.09.2018 - 20:44

Nuk ka asgjë të ngjashme me lëkurën e butë dhe delikate të një fëmije. Dhe asgjë si një fëmijë i çuditshëm i inatosur nga skuqja e pelenave, kapaku i dushit ose ndonjë gjendje tjetër e lëkurës.

Ndërsa fëmija juaj është i përsosur, lëkura nuk mund të jetë.

Shumë fëmijë janë të prirur për acarim të lëkurës në muajt e parë të tyre. Ja se çfarë mund të bëni për këtë.

Shumica e gjesteve të fëmijëve nuk shkaktojnë dëm dhe largohen më vete. Ndërsa kujdesi për lëkurën e foshnjës mund të duket komplekse, duhet të dini vetëm tre gjëra të thjeshta:

• Cilat kushte mund të trajtoni në shtëpi?

• Cilat kanë nevojë për trajtim mjekësor?

• Si mund të mbani problemet e lëkurës që të mos ndodhin?

Shmangni pelenat e ngushta

Nëse fëmija juaj ka lëkurë të kuqe rreth zonës së pelenës, ju keni të bëni me problemet e pelenave. Shumica ndodhin për shkak të acarimit të lëkurës për shkak të:

• Pelena që janë shumë të ngushta;
• Pelenat e lagura mbeten për një kohë të gjatë;
• Një lloj i veçantë i detergjentit.

Ju mund të shmangni skuqjen e pelenës nëse:

Mbani hapësirën e pelenës në ajër sa më gjatë që të jetë e mundur;
• Ndryshoni pelenat e foshnjës sapo të laget.