MENU
klinika

Libri

“Historia e Shqiptarëve’/ Një tregim i socializmit real në veprim

05.09.2018 - 10:33

‘PICKAXE AND RIFLE’ është një libër i shkruar nga autori William Ash, që flet për shqiptarët.

Ky libër është më shumë se një tregim historik për Shqipërinë, një vend i vogël dhe pak i njohur, por mjaft interesant.

Ky është një studim politik dhe sociologjik i shtetit të vetëm socialist në Evropë.

Duke u çliruar nga pushtimi fashist, si u liruan vetë shqiptarët nga i gjithë sistemi i shfrytëzimit dhe mbrojtën shtetin e ri socialist nga vendet armiqësore rreth tyre?

Një tregim bindës i socializmit real në veprim…