Menu

Pasuria një faktor

Gjermania ka qytetet më pak stresuese në botë

02.09.2018

Qytetet gjermane kanë një numër shumë të lartë hapësirash të gjelbra, nivele të ulëta trafiku dhe nivele të larta pasurie.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Katër qytete gjermane bëjnë pjesë në listën e 10 qyteteve më relaksuese në botë dhe Stuttgarti është qyteti më pak stresues në planet.

Por çfarë e bën jetën në Stuttgartin kaq relaksues? Një vështrim në rezultatet tregon se qyteti renditet lart në aspektin e fuqisë blerëse të familjes, shëndetit të përgjithshëm, barazisë gjinore, dhe ajo gjithashtu kryeson grafikun për numrin e sipërfaqeve të gjelbra. Shtutgart ka disa parqe dhe zona të gjelbra brenda kufijve të qytetit dhe është e rrethuar nga pyje, fusha dhe vreshta.

David Moos, një profesionist i PR-it nga Stuttgart, bie dakord: ‘Nuk është surprizë që Stotberg shënoi shumë për hapësira të hapura dhe këto me të vërtetë kanë një efekt të dukshëm në stres’, tha ai për Lonely Planet. ‘Aftësia për t’u ndier më pak i mbyllur mund të të ndihmojë që të mos ndihesh i mbytur, dhe personalisht gjej se kjo redukton ankthin’.

Ekonomia e fortë e Stuttgartit gjithashtu luan rolin e saj. Rajoni është shtëpia gjigantëve të IT-së: IBM , Daimler, Porsche dhe Bosch duke e vendosur atë në mesin e më të mirëve në Evropë.

“Ndjenja e sigurisë në qytet, si financiare ashtu edhe në kuptimin e sigurisë personale, është gjithashtu një ngushëllim i madh”, shtoi David Moos.

Sidni, në Australi, është i vetmi qytet joevropian që është përfshirë në listë, me pjesën tjetër që plotëson dhjetëshen që përfshin: Graz, Austri; Edinburg, Mbretëri e Bashkuar; Bordo, Francë; Bern, Zvicër; dhe Luksemburgu.

Sa stresuese e konsideroni momentalisht Tiranën?

Përgatiti: M.G