MENU

Detajet

Mega-operacioni/ 148 të arrestuar, mes tyre dhe shqiptarë

17.09.2018 - 14:50

Një aksion i madh antidrogë është finalizuar së fundmi në Ballkan, ku janë arrestuar 148 persona, mes tyre edhe shqiptarë.

Mësohet se operacioni është zhvilluar në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi, nga data 5 deri në 9 shtator.

Nga 148 arrestimet: 13 ishin kontrabandistë emigrantësh, 71 emigrant të paligjshëm, 36 trafikant droge, 3 trafikant të armëve të zjarrit, 5 trafikant të drogës dhe të armëve, 16 falsifikator dokumentesh.

Në përfundim të operacionit u sekuestruar dhe: 159 armë zjarri, eksplozivë dhe armë të tjera të konfiskuara, 286 kg drogë të sekuestruar.

Ky operacion shërbeu dhe për zbulimin e mashtrimit dhe të keqpërdorimit të vizave, për 22 personave, u zbuluan 42 dokumente të falsifikuara, dhe 612 hyrje klandestine.

Të arrestuar ishin qytetarë nga Shqipëria, Mali i Zi, Bosnja etj.

Europol raporton se në operacion janë përfshirë 8300 agjentë policie nga vendet e Ballkanit dhe të BE. Zyra e koordinimit të aksionit ka qenë Hagë.

OPERIMI NË DETYRË

Një total prej 482 014 njerëzish, automjetesh, ambientesh dhe parcelash u kontrolluan. Operacioni ka arrestuar 180 persona; 32 në fazën paraprake të inteligjencës dhe 148 gjatë fazës operacionale. Më 6 shtator, falë inteligjencës së vlefshme, një kamion turk me 34 emigrantë u ndalua në Hungari, pranë kufirit rumun.

Që nga java e kaluar, zbatimi i ligjit ka filluar 21 hetime të reja dhe më shumë janë pranuar, kështu që numri i përgjithshëm i arrestimeve do të rritet më shumë. Këto suksese janë për shkak të sasisë së konsiderueshme të informacionit të shkëmbyer ndërmjet qendrave operacionale dhe partnerëve.