MENU
klinika

Kundër Parlamentin Evropian

Polonia kundër sanksioneve të BE ndaj Hungarisë

13.09.2018 - 09:52

Polonia, vendi më i madh ish-komunist në Bashkimin Europian tha se do të kundërshtojë çdo sanksion të imponuar nga blloku ndaj Hungarisë, një vendim i cili u mor ditën e djeshme nga Parlamenti Europian.

“Çdo vend ka të drejtën e vet sovrane për të bërë reforma të brendshme që i konsideron të përshtatshme”, tha ministria e Jashtme e Polonisë në një deklaratë mbrëmjen e të mërkurës.

“Veprimet e synuara kundër shteteve anëtare shërbejnë vetëm për thellimin e ndarjeve në BE, duke rritur mungesën aktuale të besimit të qytetarëve ndaj institucioneve evropiane”, thuhet më tej në deklaratë.

kolana e librave

Parlamenti Europian votoi të mërkurën për të vendosur sanksione ndaj Hungarinë për shkak të shkeljeve të përsëritura të normave të shtetit ligjor.

Që nga fillimi i pushtetit në vitin 2010, kryeministri hungarez Viktor Orban, dikur një luftëtar kundër sundimtarëve komunistë të Bashkimit Sovjetik të Hungarisë, ka përdorur shumicën e tij parlamentare për të ushtruar presion mbi gjykatat, mediat dhe grupet joqeveritare dhe ka refuzuar të marrë azilkërkuesit që vijnë në Evropë.