MENU
klinika

Deklarat e Kumbaros

Rikualifikimi i qendrës historike në Gjirokastër

20.09.2018 - 10:23

Zona muzeale e Gjirokastrës do të jetë pjesë e një rikualifikimi total ku parashikohet mbrojtja dhe vëmendje akoma më tepër e vlerave të trashëgimisë unike që ka qytet.

Kështu ka deklaruar Ministria e Kukturës Mirela Kumbaro gjatë vizitës së saj në Gjirokastër ku shoqëroj nga Patrizio Pagano një prej drejtorëve ekzekutivë të Baknkës Botërire,institucion i cili do të jetë investitor në këtë projekt.

Jo vetëm zona muzeale por edhe kalaja Argjiro,Muzeu Armëve apo edhe ai Etnografik do të jenë pjesë e këtij rikualifikimi që pritet të gjejë zbatim edhe ne qytetet e Beratit,Përmetit dhe Sarandës” është shprehur Kumbaro.

Në fakt ajo që ende nuk dihet është ç’farë po ndodh aktualisht mbi projektin për restaurimin e pjesës së dëmtuar në një prej bedenave më të larta të kalasë,pasi çarjet janë masive dhe stina e rreshjeve paralajmëron edhe më tepër përkeqësim të situatës.

Me herët Kumbaro ishte e pranishme edhe në Universitetin Eqerem Çabej së bashku me Adrian Majuru,pjesë e delegacionit rumun dhe një prej 4 ďrejtorëve të muzeve në Bukuresht.

Fizionomia urbane dhe humane ishte dhe tema e një ore seminari të hapur që përfaqësues së këtij delegacioni organizuan me studentë dhe pedagogë të këtij universiteti.

E.B