MENU
klinika

Mësime...

‘Tradhtia e tij është gjëja më e mirë që më ka ndodhur’

02.09.2018 - 20:50

Për shumë njerëz, tradhtia mund të jetë shkatërruese për shkak të besimit që është thyer në marrëdhënie. Tradhtia mund ta thyejë lidhjen dhe shpesh e përfundon marrëdhënien ose martesën.

Ju mund të ndjeheni të parespektuar dhe nuk keni më besim apo respekt për partnerin tuaj.

Në shumë raste, problemet themelore në marrëdhëniet janë shpesh shkak i tradhtive dhe pse partneri fillon të kërkojë diku tjetër për dashuri dhe vlefshmëri.

Edhe pse dhimbja që keni përjetuar mund të jetë sfiduese, mund t’ju lejojë të shihni një perspektivë të re. Tradhtia nuk është e vlefshme ose e shëndetshme, por mund të ndikojë në mënyra pozitive.

Ja arsyet përse mund të jetë gjëja më e mirë që mund t’ju ketë ndodhur:

Mësoni se si ta doni veten

Në shumë raste, mund të jetë e lehtë të duash dikë tjetër më shumë sesa e doni veten. Qëndrimi në një marrëdhënie shumë të gjatë mund ta bëjë të vështirë të keni respekt për veten ose të ndjeheni sikur po meritoni diçka më të mirë.

Duke u ndarë nga individi, do të keni kohë për të kuptuar atë që dëshironi në jetë dhe të kaloni kohë duke bërë disa vetë-reflektime, të cilat mund t’ju lejojnë të kuptoni vlerën tuaj.

Bëheni më të pavarur

Ndonëse tradhtia mund të jetë e dhimbshme për të përjetuar, ajo mund t’ju lejojë të bëheni një person më i pavarur. Nëse personi që e doni thyen besimin tuaj, mund t’ju lejojë të ndryshoni perspektivën tuaj dhe të kuptoni se kush janë ata dhe të shmangni varësinë.

Do të mësoni të bëheni më të pavarur dhe të kujdeseni për veten, në vend që të mbështeteni te një individ tjetër për të plotësuar nevojat tuaja ose t’ju ndihmojnë të jeni të lumtur në jetë.

Nëse bëhesh më i pavarur pas tradhtisë, ka të ngjarë që të zgjedhësh një partner më të mirë në të ardhmen dhe të vendosësh standardet më të larta në personin që zgjedh për një marrëdhënie me afat të gjatë.

Duke u bërë më të vetëdijshëm, do të ndiheni më të fuqizuar dhe të forcuar në vend që të bëheni viktimë e tradhtisë.

Do të komunikoni më shumë për një marrëdhënie më të shëndetshme

Në shumë raste, mungesa e komunikimit në marrëdhënie mund të shkaktojë që partneri juaj t’ju tradhtojë. Pasi të mësoni për tradhtinë, ajo mund t’ju motivojë që të punoni në mënyra për të përmirësuar marrëdhënien dhe si të rivendosni lidhjen që keni prishur.

E vetmja mënyrë për të rindërtuar marrëdhënien pasi të jeni tradhtuar është të mësoni se si të komunikoni në një mënyrë të shëndetshme që ju lejon të ndiheni të afërt përsëri nëse vendosni të qëndroni së bashku.

Do të mësoni të falni

Megjithëse falja është jo e lehtë, është thelbësore të siguroheni që të mos bëheni viktimë pasi të jeni mashtruar në marrëdhënien tuaj. Ju do të mësoni se si të liroheni nga pengjet dhe dhimbjet e së kaluarës.

tradhti
tradhti

Në disa raste, mund t’ju duhet të mësoni se si ta falni me ndihmën e një këshilltari profesional ose terapisti që ju ofron këshilla dhe teknika për të lënë pas dhimbjen.

Falja do t’ju lejojë të qëndroni një person më i shëndetshëm dhe i lumtur.

Në shumë raste, të mësuarit se si të falësh mund të shpëtosh edhe marrëdhënien nëse dëshiron që ajo të mbijetojë. Të dy mund të mësoni nga përvoja dhe të punoni për zhvillimin e një martese më të shëndetshme për t’u siguruar që të dy jeni të lumtur duke qëndruar së bashku dhe të punoni për të patur një të ardhme më të mirë së bashku si çift.

Do të rriteni si person

Rritja personale është shpesh një nënprodukt i tradhtisë për shkak të vetë-reflektimit që kërkon. Ju mund të filloni të pyesni veten se si mund të ishit një partner më i mirë dhe nëse ka ndonjë fushë që ju nevojitet për të përmirësuar si një i dashur, e dashur ose bashkëshort/e.

Ju gjithashtu do të piqeni nga përvoja dhe do të kuptoni se nuk mund t’i kontrolloni veprimet e një personi tjetër në marrëdhënien tuaj. Gjithashtu, mund të mësoni se si të identifikoni sjelljet mashtruese ose gënjeshtrat njerëz të tjerë për shkak të përvojës suaj.

Megjithëse askush nuk dëshiron të mashtrohet e tradhtohet nga partneri i tyre, ngjarja mund të ofrojë shumë përfitime që nuk i keni pritur, kur të filloni të punoni përmes tradhtisë dhe pikëllimit.

Me pak vetëreflektim dhe falje, mund të rritesh më shumë si një individ dhe të mësosh nga përvoja, në vend që të lejosh që ajo të ndikojë negativisht në jetën tënde.

Modeli shqiptar pëson paralizë faciale

“Më mori buzëqeshjen brenda natës”!

Fëmija i tij i parë vjen në fund të verës

Ed Sheeran së shpejti baba

Këngëtarja e njohur “masakrohet” në rrjet

Po fsheh prejardhjen shqiptare, duke u hequr si afro-amerikane