MENU
klinika

Berat

Bilanci i aksidenteve/ Policia: Tolerancë zero ndaj shkeljeve

11.10.2018 - 15:38

Sipas raportit të fundit, lidhur me bilancin e aksidenteve në qytetin e Beratit në harkun kohor të 10 ditëve të fundit konstatohen 5 viktima dhe 3 të plagosur.

Shkaku kryesor mësohet të jetë shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor dhe drejtimi i mjeteve në gjendje të dehur.

Ndaj policia rrugore e Beratit ka intensifikuar kontrollet në rrugë si masa parandalimi.

Ali Yzeiri, shefi i policisë rrugore, ka folur lidhur me shkaqet dhe thotë:

“Mos të drejtojnë në asnjë rast mjetin pas përdorimit të pijes alkolike, ka mungesë të sinjalistikës horizontale ashtu dhe vertikale.”

ali-yzeiri-konica.al
ali-yzeiri-konica.al

Por veç drejtuesve të mjeteve edhe këmbësorët janë shpeshherë fajtorë për aksidente, ndaj drejtuesit e policisë rrugore u kërkojnë respektimin e rregullave të qarkullimit.

“Të kalojnë vetëm në vendet e dedikuara për ta siç janë vijat e bardha.”

Policia Rrugore thotë se do të ketë tolerancë zero ndaj shkeljeve si përdorimi i celularit në drejtim, mos vendosja e rripit të sigurimit dhe sidomos shpejtësia e lartë, duke qenë se janë më së shumti shkaqet e aksidenteve.