MENU
klinika

Flet Daniel Radcliffe

“Fëmijët s’e besojnë që jam Harry Potter”

28.10.2018 - 17:57

Daniel Radcliffe, 29 vjeç, protagonisti i një prej sagave më të shikuara dhe të suksesshme në botë, deklaroi në një program në “MSNBC” se fëmijët nuk e njohin si magjistarin e vogël.

376506 01: Warner Bros. Pictures announced August 21, 2000 that the young actor Daniel Radcliffe, center, has been named as the young actor who will play Harry Potter, in the upcoming film adaptation of the popular books by J.K. Rowling. Newcomers Rupert Grint, right, and Emma Watson will be taking on the roles of Ron and Hermione, Harry’s best friends at Hogwarts. (Courtesy of Warner Bros./Newsmakers)

Daniel Radcliffe debutoi si aktor në vitin 2001 me filmin e parë “Harry Potter”, “Guri filozofal”. Saga përfundoi 10 vjet më vonë dhe arkëtoi gjithsej 6 miliardë dollarë, sipas “Forbes”. Aktori tha me keqardhje se tani nuk e lidhin më me personazhin e famshëm të J.K. Rowling, sidomos nga fëmijët: “Shpesh më ndodh që gjatë takimeve me fansat, kur prindërit sjellin fëmijët dhe u thonë “Ky është “Harry Potter” dhe ata thonë “Jo, nuk është ai””. Në fakt, Radcliffe ishte vetëm 11 vjeç kur u angazhua me filmat dhe tashmë kanë kaluar 21 vjet nga dalja e librit të parë të J.K. Rowling.

NEW YORK, NY – JULY 11: (L-R) Rupert Grint, Daniel Radcliffe and Emma Watson attend the New York premiere of “Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2” at Avery Fisher Hall, Lincoln Center on July 11, 2011 in New York City. (Photo by Stephen Lovekin/Getty Images)

Është e çuditshme, por dhe e këndshme kur më takojnë dhe më thonë se kam qenë një pjesë e rëndësishme e fëmijërisë së tyre. Unë kam pasur “Simpsons” dhe ideja që unë kam të njëjtin ndikim në jetët e të tjerëve më bën të ndihem mirë. Kam qenë me fat që u bëra i njohur me Harry Potter, sepse është një personazh i dashur”.

NEW YORK, NY – JUNE 08: Daniel Radcliffe and Erin Darke attend the 68th Annual Tony Awards at Radio City Music Hall on June 8, 2014 in New York City. (Photo by Mike Coppola/Getty Images for Tony Awards Productions)