MENU
klinika

Vetting-u

KPK shkarkon gjyqtarin e Apelit të Korçës

08.10.2018 - 10:12

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vendosur të shkarkojë nga detyra gjyqtarin e Korçës, Sotiraq Lubonja.

Vendimi i organit të shkallës së parë të procesit të vettingut, pjesë e Reformës në Drejtësi, ka ardhur bazuar mbi të 3 kriteret e procesit.

Sotiraq Lubonja ka qenë pjesë e Gjykatës së Apelit të Korçës.

ILDKP raportoi në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit për deklarim të pasaktë, fshehje pasurie, deklarim të rremë dhe mungesë burimesh të ligjshme.

Trupa gjykuese e KPK, e përbërë nga Suela Zhegu, Brunilda Bekteshi dhe Valbona Sanxhaktari deklaroi gjatë seancës dëgjimore me këtë gjyqtar se Lubonja nuk ka pasur para të justifikuara për ndërtimin e një shtëpie me vlerë 6,5 milionë lekë, në periudhën 1995-2002.

Sa i takon vlerësimit të figurës së gjyqtarit, Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar e ka gjetur atë të përshtatshëm për të vijuar detyrën.

I dënuar me 12 vite burg për mashtrim

Arrestohet në Gjermani 39-vjeçari nga Korça

Trashësia në zonat malore arrin deri në 17 cm!

Dëbora zbardh qarkun e Korçës në këtë fillim prilli

"Do e ndihmojnë ekonominë shqiptare të ngrihet lart e më lart"

Rama nga Kolonja: Biznesmenët i shohim si aleatët e mëdhenj

“Këtë javë ulet fasha për të moshuarit mbi 65 vjeç”

Manastirliu në Korçë: Mbërrijnë 7020 doza vaksine Pfizer