MENU
klinika

Banore dhe ambientalistë të shqetësuar

Mbetjet urbane “mbysin” Orikumin

29.10.2018 - 19:37

Një shqetësim prej vitesh i banorëve të qytetit të Orikumit, si dhe ambientalistët e vendi janë mbetjet urbane dhe të ngurta.

Rreth 9 mijë ton mbetje grumbullohen në vit në Orikum, rreth 300 metra larg rrugës nacionale, pranë detit si dhe në bregun e Lumit të Dukatit.

mbetjet-orikum-konica.al
mbetjet-orikum-konica.al

Që nga gomat e automjeve deri te kafshët e ngordhura, të gjitha përfundojnë në det me rrjedhen e lumit të Dukatit. Banorë dhe ambientalistë janë të shqetësuar.

“Bashkia na ka thënë që do të rregullohet kjo punë, por ende nuk kanë bërë gjë”, thonë banorët.

Zgjidhja përfundimtare duket e largët, pasi deri në ndërtimin e landfillit të Sherishtës, Orikumi turistik do të vuajë pasojat e mbetjeve të papërpunuara.