MENU
klinika

Ekspozitë

Prezantohen në Paris 25 artistë shqiptarë!

28.10.2018 - 11:26

25 krijues shqiptarë përmes poezive të tyre, tregimeve dhe pikturave do të promovohen para lexuesve e krijuesve frankofon.

Prezantimi i këtyre krijuesve po bëhet falë bashkëpunimit të Reshat Sahitja dhe Unionit të Shkrimtarëve me mbështetje të Shtëpisë Botuese L’HARMATTAN, në Paris.

Po ashtu së shpejti do të botohet edhe libri me poezi të veçanta për Skënderbeun me ilustrime të piktorëve shqiptar dhe franceze.

Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë (UShKSh), në kuadër të projekteve për Vitin Mbarëkombëtarë të Gjergj Kastriot Skënderbeut, ka përzgjedhur tashmë 13 poezi me motiv për Skënderbeun që do të botohen në revistën francez “LES EAUX VIVES” në numrin janar-mars 2019.

Poezitë janë nga shkrimtarët: Dan Ibrahimi, Adem Xheladini, Zejnepe Alili-Rexhepi, Behare Rexhepi, Xhelal Ademi, Hasan Selimi, Gjon Marku, Lan Qyqalla, Sheqir Podvorica, Florentine Dermaku, Albana Spahiu, Angjelina Sulo dhe Rovena Toska.

Në antologjinë e rrethit botëror brankofon që do të botohet këto ditë në Paris janë përzgjedhur 12 poet shqiptar në mesin e 60-të shkrimtareve eminent botëror.