MENU
klinika

Mjeti që do thyejë ligjet

Treni më i shpejtë se avioni

26.10.2018 - 17:13

Një tren i shpejtësisë së lartë i destinuar për të transportuar pasagjerë në mbi 1.100 kilometra në orë (700mph) u zbulua të martën në Cadiz të Spanjës.

Sipas Hyperloop Transportation Technologies (HTT), mjeti është ndërtuar për të shkallëzuar vonesat dhe për të transportuar pasagjerët me shpejtësi super të shpejtë përmes tubave magnetikë.

“Sot kemi zbuluar një lloj të ri të mjetit të transportit të ndërtuara me një përqindje të lartë të përbërjes industriale, gjë që e bën Hyperloop ndoshta automjetin më të sigurt të transportit në botë”, tha Rafael Contreras, bashkë-themelues dhe kryetar i kompanisë.

Ahlborn shprehu shpresën se një sistem i plotë hyperloop do të jetë deri në tre vjet. “Në tre vjet, ti dhe unë, mund të marrim një Hyperloop,” tha ai për CNBC. Ahlborn tha se mjeti do të jetë pjesë e “një prej sistemeve më efikase të transportit të bëra ndonjëherë”.

I quajtur “Quintro One”, pod Hyperloop është bërë nga materiali i përbërë i dyfishtë i zgjuar i përbërë, i projektuar për të qenë elastik dhe peshon pesë ton.

Në një gjatësi prej 32 metrash, do të jetë pjesë e një treni më të gjatë që mund të zvogëlojë distancat e vendit në kohë rekord. Një udhëtim nga Los Angeles në Las Vegas mund të zgjasë vetëm 20 minuta.