MENU
klinika

Si ndikon ajo?

A duhet të konsumojmë banane gjatë një diete?

04.11.2018 - 11:09

Bananet janë të pasura me sheqer, megjithatë a ndikon kjo në dietë?

Një nga të vërtetat themelore që të gjithë mësojnë lidhur me konsumin e shëndetshëm është se fruti është i ëmbël për ju. prandaj është mjaft e çuditshme që shumë dietat e karbohidrateve të ulëta thonë se ju duhet të hani banane. Në fund të fundit, bananet janë një frut, megjithatë njihen si një frut i mbushur me sheqer.Një banane e mesme ka 27g karbohidrate,  aq sad y 2 feta bukë, për më tepër ka edhe 14g sheqer.Ky sheqer ndodh brenda llojit të sheqerit të frutave, një sheqer i lehtë që trupi e tret lehtë .Dhe, për rekord, një banane ka 439kJ.Ky ushqim nuk shkakton shtim në peshë, por nuk shkakton as humbje peshe.

Sheqeri që kanë bananet është natyral, që nuk konsiderohet si sheqer shtesë,gjithashtu ka në përbërje  element metalik dhe përmbajnë fibra, vitamina C dhe B6 , dhe antioksidantë kundër inflamacionit.Thjesht duke rritur futjen e fibrave  dietë rreth 30g në ditë,mund tju ndihmojë në rënien nga pesha.

Një banane e mesme përmban .1g fibra.Mund TI  konsumoni ato para ose kur të stërviteni shtuar “karburantin” tuaj pasi do tju japë më shumë energji.

Kështu që bananet nuk janë armiku juaj gjatë dietës. Nëse jeni duke bërë një përpjekje për të rënë në peshë duhet të konsumoni shumë fruta duke i kombinuar  ato me njëra tjetrën .