MENU
klinika

Në Fier

Derdhja e hidrokarbureve në lumin Gjanica

25.11.2018 - 12:25

Lumi Gjanica, që kalon përmes Fierit, ishte kthyer në një kanal me mbetje, ndërtime pa leje dhe bimësi, aq sa gjatë stinëve me reshje shkaktonte edhe përmbytje.

Prej disa muajsh, pamja e këtij lumi po ndryshon me shpejtësi, e për këtë punohet pa pushim. Puna e buldozerëve tërheq vëmendjen e mjaft kureshtarëve.

Por, i gjithë ky investim nuk do të jetë i dobishëm nëqoftëse nuk do të eliminohet ndotja, që shkaktohet nga derdhja në të e mbetjeve hidrokarbure.

 

kolana e librave

Shpeshherë, uji i lumit Gjanica është me ngjyrë të zezë dhe mban erë shumë të rëndë, si pasojë e mbetjeve hidrokarbure që derdhin kompanitë “Albpetrol” dhe “Transoil”.

Denoncimet e qytetarëve kanë detyruar Inspektoriatin e Mjedisit të bëjë analizat e mbetjeve hidrokarbure që derdhen në lumin Gjanica, rezultatet e të cilave kanë dalë me ndotje toksike shumë më të lartë sesa norma e lejuar.

Për këtë, Inpektoriati i Mjedisit do të gjobisë kompanitë e nxjerrjes së naftës dhe, në rast përsëritjeje, do të pezullojë aktivitetin e tyre.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


“Arteria e Zezë e Fierit”

Në aksion për pastrimin e Gjanicës


Ç' ndodh me personat me temperaturë më të lartë se 37.5?

Bie numri i udhëtarëve nga Vlora drejt Italisë

"Kaloni tre paga, pastaj negociojmë"

“Nuk duam lëmoshë”, naftëtarët apel shtetit

217 pasagjerë të ardhur nga Italia

Koronavirusi/ Kontrolle edhe në portin e Vlorës

"Dalim nga greva kur të paguhen të gjitha rrogat"

Përkeqësohet shëndeti i grevistëve të Poçemit

"Rastet e dyshuara merren me mjet të posaçëm"

Trageti në Vlorë, pasagjerët: Nuk na kontrolloi askush!