MENU
klinika

E provuar

Femrat që konsumojnë këtë frut, lindin me lehtësi

30.11.2018 - 10:37

Hurmat janë pemë frutore me origjnë nga Lindja, të importuara dhe të kultivuara gjerësisht në shqipëri.

Rriten kryesisht në vende me klimë të ngrohtë dhe janë shumë të shijshme. Hurmat mund të konsumohen të njoma ose të thata.

Njëkohësisht edhe përdorimi i tyre në mjekimet popullore, bëhet në të dyja këto gjendje. Sipas studimeve të shumta të disa autorëve të huaj ato nuk rekomandohet që të konsumohen të freskëta, pasi shkaktojnë gazra dhe gjendje jo të këndshme në organizëm.

Femrat që konsuojnë hurma vazhdimisht, i lindin fëmijët e tyre me lëhtësi, pa ndonjë ndihmë të vëçantë të mjekut.

Ngrënia e hurmave, sidomos atyre të thata, shërben më së shumti në:

Rritjen e fuqisë;

Rritjen e aktivitetit seksual te të dy sekset.

Nuk rekomandohet sërish që të konsumohen së bashku me rrushin, si hurmat e freskëta me rrushin e freskët, ashtu e hurmat e thata me rrushin e thatë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN