MENU
klinika

Zgjedhjet europiane

Fleckenstein: Negociatat e Shqipërisë me BE-në vendimtare

29.11.2018 - 20:00

Ditën e sotme Parlamenti Europian ka miratuar raportin e vitit 2018 për Shqipërinë, duke vlerësuar edhe përpjekjet reformuese të Shqipërisë.

Eurodeputetët dhanë 459 vota pro Shqipërisë.

Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian, eurodeputeti gjerman Knut Fleckenstein, i cili e mbështet fuqishëm hapjen e negociatave me BE-në, lidhur me miratimin e këtij raporti tha:

“Me keqardhje e shoh se kjo nuk është bërë dhe shpresoj shumë për një zhvillim pozitiv menjëherë pas zgjedhjeve europiane”.

knut-fleckenstein-konica.al
knut-fleckenstein-konica.al

I pyetur nga DW. nëse zgjedhjet europiane mund ta paralizojnë procesin e integrimit të Ballkanit në BE, në rast të shtimit të forcave djathtiste, Fleckenstein thekson se:

“forcat e djathta antieuropiane janë forcuar ndjeshëm në vendet e Bashkimit Europian. Kjo do të reflektohet me shumë gjasa edhe në përbërjen e Parlamentit të ri. Por, unë pres që edhe pas zgjedhjeve europiane të kemi një mazhorancë të qartë për politikën pro zgjerimit të BE-së”.

Më tej eurodeputeti gjerman, tha se Shqipëria duhet të përgatitet dhe të zgjerojë procesin e reformave teksa përmend dhe atë Zgjedhore që vendi yne duhet të realizojë.

“Por, edhe një Parlament konstruktiv dhe i besueshëm është i pazëvendësueshëm, jo vetëm për sa i përket procesit të reformave, prandaj si opozita dhe mazhoranca qeverisëse janë të thirrura që të përballen së bashku me këto sfida”,theksoi Fleckenstein.