MENU
klinika

Gjuha shqipe në Maqedoni

Ivanov hesht për Ligjin mbi zyrtarizimin e shqipës

24.11.2018 - 10:13

Kryetari i Maqedonisë, George Ivanov, nuk heq dorë nga vendimi për mos dekretimin e Ligjit mbi përdorimin e gjuhëve, edhe pse një ditë më parë uroi shqiptarët duke thënë se gjuha shqipe është pjesë e rëndësishme e shoqërisë.

Partitë në pushtet mbeten në qëndrimin se ekzistojnë mundësi alternative që Ligji të hyjë në fuqi edhe pa nënshkrimin e Ivanovit.

Edhe në kabinetin e kryeparlamentarit, Talat Xhaferi janë në heshtje. Më herët vet Xhaferi kishte deklaruar se për shpalljen e Ligjit në Gazetën Zyrtare do të pritet momenti i përshtatshëm.

Ligji për përdorimin e gjuhëve është votuar dhe miratuar në Kuvend nga përfaqësuesit e popullit me shumicë të kualifikuar. /Konica.al/

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN