MENU
klinika

Shifra interesante

Ja me sa para bëheni pjesë e 1% të të pasurve në botë…

01.11.2018 - 22:45

Mendoni se jeni pjesë e elitës së 1 përqindëshit të njerëzve më të pasur në botë? Nëse jo edhe sa para ju duhet të bëheni pjesë? Në raportin e fundit të pasurisë globale nga Instituti kërkimor i “Credit Suisse” kanë dalë shifra me të vërtetë mjaft interesante.

Vlera e pasurisë që ju bën pjesë të elitës globale nuk është një pasuri me miliarda apo me miliona paund, sipas këtij raporti.

Me vetëm 871 mijë dollarë klasifikohesh në 1 përqindshin e personave më të pasur në botë. Këtu llogaritet vlera neto e një personi, depozitat bankare, plus pasuritë e patundshme, minus kreditë.

Më shumë se 3 milionë britanikë dhe 17 milionë amerikanë janë pjesë e 1 përqindëshit, ndërsa ajo që bie nëse është se pjesë e kësaj elite janë vetëm 4 milionë kinezë.