MENU
klinika

Dritëro Agolli

‘Në rini libri përpihet, në pleqëri përtypet me dhëmbë të vënë’

17.11.2018 - 11:16

Më poshtë gjeni disa aforizma nga shkrimtari i madh Dritëro Agolli. 

• Ka shkrimtarë që kalojnë në krijimtari tri faza: fazën e luanit, fazën e urithit dhe fazën e dhelprës.

• Shkrimtari i madh -fatkeqësia e të voglit.

• Nuk ka letërsi vetëm me një shkrimtar të madh , ashtu siç nuk ka det vetëm me një peshk.

• Në rini libri përpihet , në pleqëri përtypet me dhëmbë të vënë.

• Nuk ka më pak shkrimtarë diktatorë në letërsi , sesa politikanë diktatorë në shoqëri.

• Shkrimtari i madh është peshkaqen. Ai një ditë i ha edhe ata të vegjël që e lavdërojnë , pasi nuk ngopet me lavdërime.

Dritëro Agolli
Aforizma