MENU
klinika

Dështimet e aplikacionit

Pyesni ‘Siri-n’ për Donald Trump dhe vëreni çfarë ju shfaqet

23.11.2018 - 20:30

Ndihmësi Siri i Apple nuk ka një mendim të mirë nëse e pyet pyet për Presidentin Donald Trump.

Nëse përdorni një iPhone për të kërkuar Sirit se sa i vjetër është Donald Trump, do t’ju shfaqet një foto e pahijshme në vend të një fotografi të Presidentit.

Në kohën e shkrimit, fotoja vazhdon të jetë aktive. Me sa duket, dikush po redakton faqen e Wikipedia të lidhur me Donald Trump, ose duke përdorur algoritmin që Siri përdor për imazhet burimore.

siri-donald trump-konica.al
siri-donald trump-konica.al

Sido që të jetë, është një gabim i çuditshëm që ka krijuar përgjigje të ndryshme, të pasakta.

Dështimi më i paharrueshëm i Sirit ishte kur mendoi gabimisht se himni kombëtar bullgar ishte Luis Fonsi dhe “Despacito” i Daddy Yankee.

Dështimi i sotëm është veçanërisht i habitshëm për shkak të festave në SHBA.