MENU
klinika

Serbia në alarm

Serbi/ Ulje rekord e natalitetit të popullsisë

06.11.2018 - 12:14

Prej 169 komunave në Serbi, vetëm Novi Pazari, Bujanoci, Sjenica, Novi Sad, Presheva dhe Tutini në vitin 2017 kanë pasur një rritje pozitive natyrore.

Sipas statistikave të fundit, me përjashtim të Novi Sadit, kjo rritje ka të bëjë me komunat të cilat një pjesë të konsiderueshme janë të banuara me boshnjakë dhe shqiptarë.

Madje, frika e serbëve nuk është vetëm kjo. Sipas tyre, listat demografike gjithashtu paralajmërojnë se Serbia ka rritjen më të ulët natyrore në raport me të gjitha republikat ish-Jugosllave.

Nga ana tjetër, vetëm 32 nga 233 vendet në planet shënojnë një rënie në numrin e banorëve, ndërsa vetëm 18 vende të botës kanë një rritje negative natyrore, nga të cilat 17 janë në Evropë. /Konica.al/