MENU
klinika

Koleksioni i rrallë

Shqiptarët nën pushtimin e sulltanit, para Pavarësisë

07.11.2018 - 19:25

Këto janë disa foto nga koleksioni i rrallë i Shqipërisë gjatë pushtimit osman. Në 5 shekuj të pushtuar, shqiptarët në fund të shekullit XIX dhe në fillim të shekullit XX, ishin të varfër, në skamje, por krenarë për identitetin e tyre dhe me një ëndërr për pavarësinë e tyre.

Orientali nuk mundi që të pushtonte shpirtin e shqiptarit për liri, por trojet e tyre drejtoheshin nga sulltani.

Këto foto janë marrë nga koleksioni i rrallë i francezit Gabriel Lui-Zhare dhe Edit Durham.

Fotot janë bërë para Pavarësisë së Shqipërisë. Shikoni si jetonin shqiptarët nën urdhrat e sulltanit.

Përkujtohet Atë Bernardin Palaj

Poeti dhe mbledhësh i folklorit shqiptar

Çfarë shkruan Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëresh

RAI së shpejti do të flasë edhe në gjuhën arbëreshe

Mësuesi i paqes dhe luftëtari i drejtësisë

154 vjet nga lindja e Mahatma Gandi

“Paraja dhe Qeveria: E shkuara dhe e ardhmja e Ekonomisë”

Homo Economicus dhe origjina e parasë