MENU
klinika

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vettingu/ Në ‘sitë’ gjykatësi i Apelit në Gjirokastër

21.11.2018 - 12:52

Komisioni i Pavaruar i Kualifikimit në kuadër të Vettingut, po mban një seancë dëgjimore me gjyqtarin e Gjykatës së Apelit Gjirokastër, Enton Dhimitri.

Gjyqtari Dhimitri ndërkohë është edhe kandidat për KED, ndërsa trupa gjykuese është e përbërë nga Xhensila Pine, Genta Tafa, Pamela Qirko.

Sipas Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, hetimi për gjyqtarin do të bazohet në 3 kriteret: pasuri, imazh dhe aftësi profesionale. Komisioni i Pavarur i Kualifikimi ka theksuar se mbi informacionet e ILDKPKI gjyqtari Dhimitri ka bërë deklarim të saktë pasurie , ndërsa ka qenë bashkëpunues gjatë të gjithë procesit të hetimit.

Gjykatësi Enton Dhimitri rezulton se posedon një automjet të blerë në 2011 kundrejt shumës 13900 euro, ndërsa burimet për blerjen e saj cilësohen të ligjshme. Gjithashtu gjyqtari Enton Dhimitri ka një apartament 93 m² në Gjirokastër me vlerë 4 milionë lekë.

Kujtojmë se procesi i Vettingut ka nxjerrë jashtë sistemit të drejtësisë shumë prokurorë dhe gjyqtarë, të cilët pas verifikimeve të kryera kanë rezultuar se nuk kanë bërë deklarime të sakta për pasuritë dhe burimin e tyre.

Çfarë rezultoi nga hetimet e policisë

Arrestohet drejtori në Këshillin e Qarkut Vlorë

Ndalohen 3 persona në Vlorë

Grabitën dosjet për pronat në Dhërmi

Si shndërrohet në skemë korrupsioni vendngjarja

Aksidentet rrugore/ 10 mijë viktima në 3 dekadat e fundit

ILD kërkoi uljen e pagës së gjyqtarit të Vlorës

KLGJ cakton masën disiplinore për Hektor Sinanajn

"3.385 km gjatësia, 2 korsi me gjerësi nga 3.5m..."

Përfundon Loti 5 i Rrugës Kardhiq-Delvinë

Grabitësi merr disa dokumente

Vidhet Pallati i Kulturës në Vlorë