MENU
klinika

Procedurat

Vota e emigrantëve/ Interpelancë me shqiptarët jashtë vendit

08.11.2018 - 13:44

Ministri Ditmir Bushati është thirrur sot në interpelancë me shqiptarët që jetojnë në Greqi dhe Itali, ndërsa ka diskutuar me ta për të drejtën e votës.

Kjo interpelancë është e para që zhvillohet me shqiptarët jashtë vendit. Gjatë fjalës së tij Bushati tha se duhet vullnet politik për ceshtjen e votave të emigrantëve.

Duke u ndalur tek patentat me Greqinë, Bushati tha se pala shqiptare i ka ezauruar të gjitha procedurat.

ditmir-bushati-konica.al
ditmir-bushati-konica.al

“Shpresoj që pala greke të përfundojë sa më shpejtë procedurën. Duke u ndalur tek vota e emigrantëve, më parë duhet vullnet politik, pastaj garantim në praktikë.

Me Ministrinë e Brendshme po evidentojmë shtetasit shqiptarë jashtë Atdheut. Po përpiqemi të reduktojmë hallkat për marrjen e pasaportave.

Viti i ardhshëm është viti i skadimit të pasaportave të 10 viteve më parë. Përgjysmohet koha e marrjes së pasaportës, 2-4 javë. Kemi reduktim të tarifave për shërbimet konsullore”, tha Bushati.