MENU
klinika

Deklarata

‘Zgjedhjet vendore’/ KQZ: Transparencë për financimin e partive

20.11.2018 - 12:21

Kreu i Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, Klement Zguri, u ka bërë thirrje partive politike që të respektojnë Kodin Zgjedhor, teksa pas disa muajsh nisin zgjedhjet lokale.

Ai gjithashtu bëri thirrje të bëhet transparencë për financimin e partive.

“Sfida përballohet me sukses kur zgjedhjet nuk janë vetëm çështje e institucioneve. Sfida do përballohet me sukses, kur partitë politike, sidomos ato administrative, do të pranojë që raportet ligjore nuk formojnë privilegj apo avantazh.

Për këtë arsye kërkoj vëmendjen e partive politike të respektojnë Kodin ZZgjedhor për mbarëvajtjen e procesiurit zgjehdor.

KQZ ka hartuar module, të aksesueshme në faqen e internetit. Këto module trajnimi vlejnë jo vetëm për komisionerët dhe numëruesit, por dhe stafeve të partive, grupeve vulnerabël etj.

Kjo është rruga më e mirë që cështjet të shihen si themelore për qytetarët aktivë. Me këtë rast i bëj thirrje shtresave aktive, të ndjekin kurset e trajnimit për administratorë zgjedhorë,” tha Zguri.