MENU
klinika

Kujdesi

4 arsyet pse i keni buzët e plasaritura sidomos gjatë dimrit

06.12.2018 - 17:07

Nëse nuk e kuptoni akoma pse buzët tuaja vazhdojnë të jenë të thata dhe të plasaritura, atëhere kjo është diçka që do të vazhdojë për një koë të gjatë.Sipas dermatologëve arsyet më të shpeshta të këtij problemi janë:

Në disa raste, nëse buzët tuaja janë gjithmonë të thata, kjo është për shkak se keni buzët kronike të thata. Kjo mund të jetë shumë e zakonshme tek pacientët të cilët kanë dhe lëkurën e thatë. Trajtimi  që mund të bëni ështëe ai i përdorimit të një vaji të posaçëm për fytyrën tuaj.

Nëse buzët tuaja janë të thata, disa gota uji mund të jetë gjithçka që ju nevojitet për t’i kthyer ato në normalitet, sipas Tsippora Shainhouse, dermatologe dhe këshilltare e certifikuar nga bordi në Universitetin e Kalifornisë Jugore,  buzët e thata janë një  shenjë e hershme e dehidrimit. Kjo për shkak se lëkura e buzëve është shumë e hollë dhe nuk ka gjëndra të djersës.

Humbja e ujit përmes buzëve është 3 deri në 10 herë më e madhe sesa përmes lëkurës në fytyrë apo lëkurë tjetër në trup. Ashtu si lagështia e ulët në trup mund të thajë buzët, po ashtu dhe lagështia e mjedisit. Ajri i thatë është një nga fajtorët më të zakonshëm prapa buzëve të palasritura dhe të thata.

Ndërsa mund të mos jeni në gjendje të kontrolloni motin, ka hapa që mund të ndërmarrni për të mbrojtur lëkurën tuaj dhe buzët nga të qenit i thatë dhe i prishur.