MENU
klinika

Arsyeja

Fotoja e Enver Hoxhës që nuk u publikua kurrë gjatë komunizmit

06.12.2018 - 21:26

Fotoja e mëposhtme ku është Enver Hoxha dhe serbi Dushan Mugosha nuk u lejua të publikohej në vitet e komunizmit në vendin tonë.

Ndonëse mendohet se është botuar në Jugosllavi.

Hoxha dhe Mugosha kanë pozuar në mënyrë të çudishme, jo të zakonshme për dy burra.

enver hoxha-konica.al

Teksa i sheh në foto, Hoxha duket i zhveshur nga karakteri i ftohtë dhe i fortë i liderit të diktaturës.

Ajo është bërë në Vitin 1942.

Hoxha dhe Mugosha ishin miq të ngushtë gjë që e dëshmojnë edhe letrat që janë shkëmbyer mes tyre.

Po përse kjo foto nuk u lejua të botohej në komunizëm? Këtë s’di ta thotë njeri.