MENU
klinika

30 murgj dhe priftërinj

Mali i Zi dëbon murgj të Kishës Ortodokse serbe

26.12.2018 - 16:15

Mali i Zi planifikon të dëbojë më shumë se 30 murgj dhe priftërinj të Kishës Ortodokse serbe.

Me anëtarët e familjeve të tyre, janë rreth pesëdhjetë qytetarë që punojnë në këtë vend.

Mali i Zi dëbon murgj të Kishës Ortodokse serbe konica.al

Siç shkruan Novosti, nën ndalimin e rregulloreve që rregullojnë regjistrimin e vendbanimit, Podgorica zyrtare mbyll derën për qytetarët serbë të cilët, sipas ligjeve të brendshme, nuk i plotësojnë kushtet për të jetuar dhe kryer shërbime fetare në këtë vend.

Në Metropolitanin malazez-litoral, thonë se të gjitha mjetet juridike nuk janë shterur dhe se lufta për statusin është ende në vazhdim.

Velibor Xhomiç tha për Novosti se 30 murgjve, priftërinjtë dhe pjesëtarëve të familjeve të tyre, të cilët deri në këtë vit kishin një qëndrim të rregullt në Malin e Zi, nuk iu vazhdua statusi nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Ata detyrohen të largohen nga Mali i Zi deri në përfundim të procedurës. Ankesat u parashtruan para Gjykatës Administrative. Në disa raste, ato janë refuzuar dhe një pjesë e procedimeve janë ende në vazhdim“, shpjegon Xhomiç. /Konica.al/

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Basha takon kryeparlamentarin Veseli

‘Nuk duhet t’i cënoni kufijtë’