MENU
klinika

851 mld USD vlerë tregu

Microsoft kalon Apple

03.12.2018 - 15:35

Gjiganti amerikan i teknologjisë, Microsoft, është kthyer në kompaninë publike me vlerën më të madhe, duke i zënë titullin prodhuesit të iPhone, Apple. Vlera totale e tregut të Microsoft kaloi Apple në fund të javës së kaluar, me 851.2 miliardë dollarë, në 110.89 dollarë për aksion.

Vlera në treg e Apple, bazuar në totalin e aksioneve në qarkullim prej 4.7 miliardë në datën 26 Tetor, mbeti prapa në 847.4 miliardë dollarë, apo 178.6 dollarë për aksion. Nëse Microsoft e mbyll vitin si kompania me vlerën më të madhe, kjo do të ishte hera e parë që ndodh që prej vitit 2002.

Apple arriti një shifër mbresëlënëse prej 1 trilionë dollarë të kapitalizimit në treg gjatë Gushtit, dhe u bë kompania e parë e listuar në SHBA që arrin këtë vlerë historike. Amazon e kaloi nivelin gjatë një dite tregtare 5 javë më vonë, por nuk e ka mbyllur asnjëherë tregtinë sipër atij niveli.

Aksionet e Apple kanë patur luhatje gjatë javëve të fundit, prej të ardhurave zhgënjyese për tremujorin dhe prej lajmërimit se nuk do të bëjë më të ditur se sa iPhone, iPad dhe kompjutera Mac shet çdo tremujor.  Kjo solli shqetësime për investitorët për shkak të reduktimit të transparencës.

Nga ana tjetër, Microsoft është trefishuar në treg në 4 vitet e fundit nën lidershipin e ekzekutivit Satya Nadella.  Kompania kaloi Google në vlerë tregu dhe është në rritje me 7% për muajin e kaluar.

 

“Do paguash ujin, apo do paguash dritat"

Pensionistët të pakënaqur me bonusin e fundvitit

Sipërmarrësit ngrejnë alarmin, i bëjnë thirrje qeverinë

Rënia e euros fut në krizë fasoneritë

Paralajmërimi i Komisionit Europian

Çfarë e rrezikon ekonominë shqiptare?

“Ndryshon harta energjitike e Evropës”

Si po i jep fund Serbia varësisë nga Rusia?